طراحی داخلی مدرن یعنی سبکی که به تازگی مورد استفاده قرار میگیرد(واژه ی مدرن به معنی جدید است) . از ویژگی های اصلی سبک مدرن میتوان سادگی ، استفاده از نور بیشتر و در نظر گرفتن رنگ بندی در همه ی قسمت ها را نام برد. مهم ترین چیزی که در طراحی داخلی مدرن باید در نظر گرفت سادگی است. به طور مثال برای پنجره ها بهتر است که از پارچه های سبک و ساده مثل پارچه ی حریر به جای پارچه های پر نقش و نگار و سنگینی که قبلا استفاده میشده استفاده شود. همچنین استفاده از پنجره های سرتاسری که مانند دیوار یک طرف خانه را به خود اختصاص داده اند (پنجره هایی که از سقف تا کف زمین هستند) امروزه در بعضی از خانه هایی که به سبک مدرن طراحی شده اند دیده می شود. انتخاب رنگ مسئله دیگری است که در طراحی داخلی ساختمان اهمیت دارد انتخاب رنگ جهت طراحی دکوراسیون داخلی مدرن به صورت هماهنگ و دارای هارمونی و یا به صورت متضاد به کار می رود. کاغذ دیواری، مدل و رنگ فرش و مبلمان و به طور کلی اثاثیه باید به نحوی انتخاب شوند که فضا را برای خانه های کوچک بزرگتر نشان دهند. برای بزرگتر نشان دادن فضا بهترین رنگ، رنگ های روشن است مثلا فرش هایی با زمینه ی کرم، گردویی، فیلی و یا ترمه ای.
در طراحی دکوراسیون مدرن غالبا مبلمان و لوازم بزرگ را متناسب با رنگ اصلی دکوراسیون و وسایل جانبی و تزئینی را از رنگ های مکمل در طراحی دکوراسیون استفاده میکنند.
برای چیدمان لوازم به طوری که هم فضای زیادی اشغال نشود و هم باعث زیبایی فضا شود می توان ابتدا محل قرارگیری وسیله ای مثل تلویزیون را مشخص کرد سپس براساس طرز قرارگیری آن، نحوه ی چیدمان مبلمان را مشخص کرد.
نورپردازی عامل مهم دیگری در طراحی دکوراسیون داخلی مدرن ساختمان است. انواع نورپردازی فضاهای معماری به نورپردازی سقف، نورپردازی ساختمان، نورپردازی نما، نورپردازی آشپزخانه، نورپردازی اتاق خواب، نورپردازی پذیرایی، نورپردازی نمای رومی، نورپردازی استخر، نورپردازی محوطه و ... تقسیم می شود.
از آنجا که بیشترین اوقات در منزل برای خانواده های ایرانی در آشپزخانه میگذرد بنابراین هرچه محیط پر نور تر و روشن تر باشد هم جذاب تر است و هم در روحیه افراد تاثیر بهتری دارد. البته نور طبیعی به مراتب زیباتر از نور مصنوعی است و با وجود قوانین فعلی شهرسازی که آشپزخانه باید حتما از نور مستقیم برخوردار باشد، پس بهتر است بیشترین استفاده ممکن را از آن برد.
از نظر اکثر خانم ها، آشپزخانه باید دارای فضای کافی و طراحی زیبایی باشد زیرا ساعات زیادی از روز را در این محل می گذرانند. کابینت های از اجزای اصلی آشپزخانه به شمار می روند که باید از نظر جنس، رنگ و اندازه مورد توجه طراحان قرار بگیرد. محل قرارگیری وسایل دیگری مثل یخچال ، اجاق گاز و ماشین لباسشویی نیز باید در نظر گرفته شود طوری که انواع یخچال در سایزهای مختلف به راحتی در محل موردنظر قرار بگیرد و باعث زشتی و شلوغی محیط آشپزخانه نشود. از دیگر مواردی که باید در طراحی آشپزخانه رعایت شود رنگ و جنس مصالحی است که در کف آشپزخانه استفاده می شود زیرا رنگ در کوچک و بزرگ نشان دادن آشپزخانه تاثیر زیادی دارد و جنس هم باید به گونه ای باشد که به راحتی تمیز شود.
در هنگام دیزاین کابینت آشپزخانه بهتر است همواره از دو رنگ مکمل استفاده کرد تا بتوان دکوراسیون متفاوت و شیکی را در درون فضای آشپزخانه خود بوجود آورد. بهتر است برای آشپزخانه های کوچک و فاقد نور از ترکیبی از رنگ های سرد و گرم استفاده شود. رنگ های براق نیز باعث بزرگ تر به نظر رسیدن آشپزخانه های کوچک می شود. استفاده از رنگ های تند علاوه بر تاریک و کوچکتر جلوه دادن آشپزخانه پس از مدتی آن را به فضایی خسته کننده تبدیل می کند.
کابینت های آشپزخانه از جنس های مختلفی ساخته می شوند که هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. کابینت ممبران یکی از انواع کابینت آشپزخانه است که دارای مزایا و معایب خاص خود بوده و امروزه طرفداران زیادی دارد. کابینت های ممبران به کابینت هایی گفته می شود که دارای روکش ممبران یا وکیوم(از جنس پی وی سی) هستند و این روکش روی کابینت های ام دی اف، چوب و نئوپان کشیده می شوند تا باعث زیبایی بیشتر آنها شود. با استفاده از تکنولوژی CNC و وکیوم میتوان انواع طرحها را بر روی MDF پیاده کرد و سپس آن را روکش کرده و استفاده نمود، به همین دلیل کابینت های ممبران دارا تنوع طرح زیادی هستند. از دیگر مزایای کابینت ممبران، عدم نفوذ آب و رطوبت به لایههای ام دی اف است که به نسبت بقیه کابینتها در زمینه رطوبت و آب قویتر است. این کابینت دارای مدلهای مختلف و دو نوع طرح روکش است. نوع اول هم مناسب طرحهای کلاسیک و هم مناسب طرحهای مدرن است، اما روکشهای ضخیمتر و براق نیز وجود دارد که مخصوص کابینت ممبران مدرن است. از دیگر نمونه های کابینت، می توان کابینت ام دی اف ساده، کابینت تمام چوب، کابینت هایگلاس، کابینت فلزی را نام برد.
نوع متریال کف آشپزخانه باید به گونه ای باشد که پاک کردن آن با دستمال به راحتی انجام شود و نیاز به شستشوی کف آشپزخانه نباشد.
فرش و موکت یکی از گزینه هایی است که بانوان ایرانی به عنوان کف پوش در آشپزخانه ی خود استفاده می کنند. شاید فرش به دلیل نرمی باعث وارد شدن فشار کمتری به پا و در نتیجه احساس خستگی کمتر شود اما در صورت کثیف شدن شستشوی آن راحت نیست پس بهتر از کف پوش بهتری برای آشپزخانه استفاده شود. کفپوش بیشتر آشپزخانه ها در ایران سنگ، کاشی و یا سرامیک است که هیچ کدام از این کفپوشها مناسب آشپزخانه نیستند زیرا گروهی از آنها سخت هستند و گروهی به رطوبت حساسند یا نگهداری از آنها هزینه بالایی دارند. کفپوش های چوب پنبه ای از جمله راحت ترین متریال ها برای کف می باشند. این نوع کفپوش بسیار نرم و اسفنجی است و با ایستادن طولانی مدت بر روی آن احساس خستگی کمتری خواهیم داشت. کفپوش های وینیلی نیز نمونه ی دیگری از کف پوش مناسب آشپزخانه هستند که در برابر میکروب ها و آب مقاوم هستند و از تنوع بالایی برخوردارند. وینیل یک ورق نازک است که میزان راحتی اش به سیستم زیری آن بستگی دارد.
در گذشته آشپزخانه ها به صورت اتاق ساخته می شدند و در به عنوان ورودی برای آشپزخانه ها محسوب میشده است .پس از مدتی آشپزخانه ها به صورت اپن ساخته شدند که اپن ادامه ای است از کابینت آشپزخانه و در امتداد آن اغلب با همان متریال کابینت و سنگ کابینت آشپزخانه پوشیده شده است. آرک ها ستون های افقی و نیم دایره ای هستند که وزن سقف را به دوش میکشند. آرک در قسمت ورودی آشپزخانه اجرا میشود و مانند مرز، دو فضا را از یکدیگر جدا میکند. وجود آرک نمایی مدرن به آشپزخانه میبخشد و نقشی دکوراتیو در خانه بازی میکند.
امروزه جزیره ی آشپزخانه واژه ای است که کم و بیش در طراحی مدرن آشپزخانه شنیده می شود اما منظور از جزیره چیست؟ جزیره قسمتی در آشپزخانه است که از بقیه ی قسمت ها جدا بوده و می تواند به عنوان میز ناهارخوری یا محلی برای پخت و پز یا شستشوی ظروف باشد. متریال معمول مورد استفاده برای کانتر آشپزخانه جزیره ای، کورین یا کوارتز(مصالحی کاملا شبیه به سنگ هستند که به آنها سنگ مصنوعی گفته می شود) و یا مصنوعات چوب است.