طراحی دکوراسیون مهدکودک

طراحی دکوراسیون مهدکودک

امروزه در دکوراسیون و طراحی فضای داخلی مهدکودک، توجه و رعایت مسائل و نکات روانشناسی کودک، بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد.

از آنجا که اولین مکان اجتماعی که کودک به تنهایی و دور از پدر و مادر ساعاتی از روز را در آن می گذارند مهدکودک است، فضای مهد کودک باید محیطی راحت و امن برای بچه ها باشد. محیط مهد کودک می تواند در شکوفایی استعداد و فکر کودکان تاثیرگذار باشد، به همین دلیل باید شاد و با نشاط باشد و کودکان را به یادگیری ترغیب کند.

می توان گفت طراحی داخلی مهد کودک یکی از جذاب ترین پروژه ها از نظر معماری است. قبل از شروع طراحی داخلی مهد کودک، بهتر است تم اصلی مشخص شود. برای انتخاب تم باید اثراتی که روی روحیه و یادگیری بچه ها می گذارد در نظر گرفته شود تا علاوه بر ایجاد محیطی شاد و آرامش بخش، منجر به تقویت یادگیری کودک نیز بشود. سپس باید به سایر مواردی که در ادامه بیان شده توجه گردد.

رنگ ها و اشیاء به کار رفته در محیط نباید به گونه ای باشد که باعث تنش در کودک شود. استفاده از ترکیب رنگ های شاد در دیوارها و وسایل موجب حس نشاط و سرزندگی شده و قدرت یادگیری را بالا می برد.

علاوه بر رنگ و طرح وسایلی که کودک با آن در تماس است مواد به کار رفته در اجسام نیز باید طبق استانداردهای بهداشتی باشد. 

هر مهدکودک از 3 قسمت اصلی تشکیل شده است : 

  1. اتاق بازی
  2. اتاق استراحت
  3. رختکن

هر قسمت از مجموعه دارای خصوصیات مخصوص به خود است و باید متریال های مورد استفاده برای کف، دیوارها و سقف ها کاملا مطابق با آن فضاها در نظر گرفته شود. به عنوان مثال اتاق خواب محل استراحت بچه هاست پس نباید در این اتاق از تصاویر هیجان انگیز و رنگهای تند استفاده شود. برای اتاق خواب رنگهای سبز، آبی و بژ می توانند بسیار مناسب باشند.

 اتاق بازی باید به گونه ای باشد که حس کار گروهی را تقویت کرده و به هوشیاری کودکان بیفزاید. بنابراین باید پر از وسایل بازی مناسب برای کودکان با رنگ آمیزی روشن و شاد باشد. (رنگ های تند باعث خستگی کودک میشود.)

سالن بازی معمولا از قسمت های مختلفی مثل محل آموزش، بازی و محلی که فعالیت های فیزیکی انجام می شود تشکیل شده است. میزهایی برای کار با لوازم مختلف کمک آموزشی و همچنین برای سرو غذا باید در نظر گرفته شود.

راهروها و سالن های مهدکودک باید توسط اشکال و طرح های روشن و جذاب یا تصاویر قهرمانهای افسانه ای کارتن ها طراحی شده باشند.

برای طراحی یک مهدکودک نباید اهمیت نورپردازی را فراموش کرد زیرا نورپردازی، تاثیر زیادی در زیبایی فضا دارد. نور بر روی حالتهای احساسی کودکان بسیار تاثیرگذار است . برای مثال احساس ترس و یا شادی مستقیما مربوط به نورپردازی، کیفیت و شکل آن می باشد.

اندازه ی نور در مهدکودک باید به راحتی توسط خود کودکان قابل تغییر باشد که این کار از طریق پنجره ها، پرده ها و کلید برق لامپ ها انجام میگیرد.

اگر دکوراسیون داخلی مهد کودک شیک و دوست داشتنی باشد کودکان برای رفتن به مهد کودک تمایل بیشتری دارند و علاوه بر این زیبایی مهد کودک همیشه مورد توجه والدین قرار می گیرد.

در طراحی دکوراسیون مهد کودک باید از ایده های خلاقانه و کاربردی استفاده شود تا بتوان فضای مهد کودک را به فضایی پر جنب و جوش و خلاقانه تبدیل کرد.

دوران کودکی، دوره ای است که بچه ها اخلاق و رفتار های شیطنت آمیز و کنجکاوانه ای دارند. در صورتی که مهد کودکی یک فضایی رسمی باشد برای بچه ها خوشایند نخواهد بود. به همین دلیل، محیط های آموزشی ای که برای کودکان سنین کم طراحی می شود، باید دارای شرایط خاصی باشد تا علاوه بر اینکه باعث ارتباط مستقیم کودک با محیط شود، به وابستگی کودک به این فضا نیز کمک کرده و احساس راحتی و آرامشی که در خانه دارد را در مهدکودک هم داشته باشد.

طراحی داخلی مهد کودک برای کودکان زیر ۳ سال :

معمولا کودکان در سنین پایین تر خانه ها را به صورت غریزی در نقاشی هایشان به صورت شیب دار می کشند، از این رو میتوان در طراحی از سقف شیب دار استفاده نمود تا مفهوم خانه را در ذهن کودکان تداعی کرده و ایجاد آرامش کند. همچنین در فضای داخلی باید از نور طبیعی استفاده شود.

در مهد کودک گروه های سنی مختلفی وجود دارد.  از رنگ ها میتوان برای تفکیک کلاس های مختلف با سن دانش آموزان استفاده کرد .

در سنین زیر ۳ سال رنگ نقش بسیار مهمی را ایفا می کند و در صورتیکه درست انخاب می شود میتواند برای بچه ها سرگرم کننده و جذاب باشد.

برای کلاس های آموزشی کودکان زیر ۱ سال رنگ آبی برای ایجاد حس آرامش و تقویت تخیل مناسب است.

برای کودکان بین ۱ تا  ۲ سال ، رنگ نارنجی به منظور تحریک خلاقیت و فعالیت می تواند مناسب می باشد. برای کودکان بین ۲ تا ۳ سال،  نیز رنگ سبز برای برقرری ارتباط با طبیعت می تواند انتخاب خوبی محسوب شود .

امروزه اکثر خانواده ها فرزندانشان را قبل از مدرسه به مهد کودک میفرستند و محیط مهد کودک علاوه بر کودکان، برای خانواده ها نیز بسیار حائز اهمیت است.


یکی از فعالیت های شرکت طراحی دکوراسیون فرزام یزد، طراحی داخلی مهد کودک است. این شرکت با تیم مجرب خود، به صورت تخصصی طراحی دکور و رنگ و نوری که با روحیه کودک سازگار باشد را انجام میدهند. پروژه معماری مهد کودک کمی با سایر پروژه ها متفاوت است زیرا کودکان روحیه ی لطیف تر و حساس تری دارند و محیطی که در آن به بازی و فعالیت می پردازند نقش بسیاری در شکل گیری اخلاق، رفتار، تعامل اجتماعی و شکوفایی استعدادهای آنها می گذارد.